Negatif SEO ile Mücadele: Zararlı Geri Bağlantıları Kaldırma

Google ve diğer arama motorlarında üst sıralarda yer almanın yolu her zaman güçlü SEO stratejileriyle rakipleri geride bırakmak değil, bazen de çeşitli hileler ve taktiklerle rakipleri aşağı çekmektir. Bu her ne kadar etik olmasa da, bugün pek çok kötü niyetli marka veya birey bu taktiklerden faydalanıyor. Google sıralamalarında ani bir düşüş yaşamamak için negatif SEO’yu anlamak son derece önemli. Gelin, negatif SEO’nun ne olduğuna ve mücadele yöntemlerine birlikte bakalım. 

Negatif SEO Nedir?

Negatif SEO, rakip bir web sitenin sıralamasını düşürmek için kullanılan zararlı SEO teknikleridir. Bu uygulamalar ahlaki olarak problemli olmalarının yanı sıra yasa dışıdır. Yani aslında kötü niyetli bir girişim olarak nitelenebilir. Negatif SEO ile yapılmak istenen şey, rakip siteyi arama motoru politikalarını ihlal eden spam SEO taktikleri kullanıyormuş gibi göstermektir. 

"Teklif Alın" butonuna tıklayarak, internetten kaldırtmak istediğiniz içeriklerle ilgili birkaç saat içerisinde teklif alabilirsiniz. Uzmanlarımız sizi arayacaktır.

Distile olarak 2010 yılındanbu yana online itibar yönetimi konusunda uzmanlanmış bir ajansız, kontrolü tekrar elinize almak için doğru yerdesiniz.

Size 24 saat içerisinde bir fiyat teklifi verebilmemiz için teklif formunu doldurmalısınız.

Kalıcı bir çözüm için yüzlerce kurum ve kişi tarafından güvenilen, kanıtlanmış sürecimizden yararlanın.

Hemen teklif alın

Bu saldırılar doğrudan rakip markaların ya da bireylerin kendisi tarafından yapılabileceği gibi bazen yalnızca bu işi yapmak için kiralanan kişiler veya ekipler tarafından da yapılabilir. Negatif SEO saldırılarını düzenleyen kişilere genellikle “black hat” yani “siyah şapkalı” denir.

Eski ve güçlü web siteler negatif SEO saldırılarından sorunsuz bir şekilde kurtulabilir. Fakat yeni açılan ve henüz güçlü bir geçmişe sahip olmayan sitelere yapılan negatif SEO saldırılarında büyük başarılar elde edilebilir ve söz konusu web sitelerin arama motorlarından tamamen silinmesi bile söz konusu olabilir.

Negatif SEO Türleri Nelerdir?

Negatif SEO saldırıları farklı yöntemler kullanılarak gerçekleştirilir. En sık karşılaşılan SEO yöntemleri arasından bazıları şunlardır: 

  • Web site içeriklerini silme, tahrip etme veya spam içerikli sayfalara yönlendirme,
  • Diğer sitelerden gelen faydalı bağlantıları kaldırma,
  • Arama motorlarının hedef siteyi cezalandırmasını sağlamak için kötü amaçlı bağlantılar yerleştirme,
  • Web site içeriklerini kopyalayarak başka sitelerde yayınlama ve bu kopyayı arama motorlarında yükseltme,
  • Karalama kampanyaları,
  • Sahte ve olumsuz yorumlar yapma veya incelemeler yazma.

Tüm bu negatif SEO türleriyle mücadele etmek yalnızca kendinizi korumanızı değil, aynı zamanda rakiplerinizin bu çalışmalardan vazgeçmesini de sağlayabilir.

Negatif SEO Saldırıları Nasıl Tespit Edilir?

Kademeli, organik veya üstü kapalı şekilde gerçekleştirilen negatif SEO saldırılarını tespit etmek genellikle kolay değildir. Fakat Google sıralamalarında fark edilir bir düşüş yaşandığı durumlarda negatif SEO saldırılarından şüphelenilebilir. Ek olarak şu durumlar da web sitenizin negatif SEO saldırısı altında olduğunu gösterebilir: 

  • Şüpheli ve alakasız alanlardan gelen backlinklerin sayısında artış,
  • Google’ın veya diğer arama motorlarının web sitenize manipülatif bağlantılar nedeniyle men veya uyarı cezası alması.

Bu gibi saldırıların web sitenizin yalnızca güvenliğini değil, performansını ve hızını da olumsuz olarak etkiler.

Negatif SEO ile Nasıl Mücadele Edilir?

Başta Google olmak üzere hemen hemen tüm arama motorları negatif SEO saldırılarını tespit eder ve bunları durdurur. Fakat bazen organik ve sistematik şekilde gerçekleştirilen negatif SEO saldırıları arama motorları tarafından fark edilmeyebilir. Fakat unutulmamalıdır ki trafikteki ya da Google sıralamasındaki düşüşün nedeni her zaman negatif SEO değildir. 

Negatif SEO ile mücadelede izleyebileceğiniz adımlar şunlardır: 

  • Google Webmaster Araçları ile e-posta bildirimlerini açın,
  • Ahrefs veya Open Site Explorer gibi araçlar kullanarak sitenizde başkaları tarafından oluşturulan bağlantılar olup olmadığını inceleyin ya da bunun sizin için gerçekleştirebilecek yazılımlar kullanın,
  • Backlinklerinizi koruyun,
  • Google Authenticator kullanın,
  • Kopya içerikleri düzenli olarak kontrol edin,
  • Web site hızınızı takip edin.

Tüm bu önlemlere rağmen negatif SEO saldırılarını önleyemiyorsanız, profesyonel destek almanızı öneririz. Siz de hemen şimdi Distile ile iletişime geçebilir ve negatif SEO saldırılarından korunmak için size özel çözümlerden faydalanabilirsiniz. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir