Markanızın Yetkili Servisi Gibi Davranıp Markanızı Zedeliyorlar

Markanızın Yetkili Servisi Gibi Davranıp Markanızı Zedeliyorlar

Marka işletmelerinin ürünlerinin birbirinde ayırt edilmesi amacıyla kullanılan işaretlerdir. Bunlar arasında şekiller, kelimeler, sayılar, resimler, özel çizimler bulunmaktadır. Bu yüzden ürün için marka çok önemli bir unsurdur. Bir markanın tescil edilmesi Türk Patent Enstitüsü tarafından yapılmaktadır.  Türk Patent Enstitüsünün araştırması 9-10 ay gibi bir süre almaktadır. Yapılan bir başvuru ile ilgili herhangi bir sorun yoksa başvuru olumlu sonuçlanır ve Resmi Marka Bülteni’nde yayınlanır. Resmi Marka Bülten’inde 3 ay içinde diğer firmalar tarafından bir itiraz olmadığı takdirde markanın tescil aşaması başlar. Bu aşamada harçlar yatırılmak ve gerekli evraklar tamamlanmak zorundadır.

"Teklif Alın" butonuna tıklayarak, internetten kaldırtmak istediğiniz içeriklerle ilgili birkaç saat içerisinde teklif alabilirsiniz. Uzmanlarımız sizi arayacaktır.

Distile olarak 2010 yılındanbu yana online itibar yönetimi konusunda uzmanlanmış bir ajansız, kontrolü tekrar elinize almak için doğru yerdesiniz.

Size 24 saat içerisinde bir fiyat teklifi verebilmemiz için teklif formunu doldurmalısınız.

Kalıcı bir çözüm için yüzlerce kurum ve kişi tarafından güvenilen, kanıtlanmış sürecimizden yararlanın.

Hemen teklif alın

Markaların tescili 10 yıl için yapılır. 10 yılın sonunda markayı yenilemek için tekrar başvuru yapılma zorunluluğu yoktur. Birden çok tüzel ya da gerçek kişiler ortak olarak kullanmak istedikleri markayı, ad ya da unvanlarını birlikte yazarak kullanabilirler. Tescil aşamaları yine aynı şekilde yapılmaktadır. Markalar 556 Sayılı Markaların Korunması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname hükümlerine göre tescil edilir. Bu kanuna göre marka çeşitleri;

  • Ticaret Markası; Ayırt etmeye yarayan markadır
  • Garanti Markası; Bir grubun kendi ürünlerinin garantisini verdiği markadır
  • Ortak Marka; Bir ticaret grubunun kendi ürünlerinde kullandığı ortak markadır
  • Hizmet Markası; Ürün yerine hizmet ayrımı yapan markadır.

Son zamanlarda şirketlerin başını ağrıtan en önemli konuların başında marka sahteciliği gelmektedir. Özellikle son zamanlarda bir takım küçük işletmeler büyük markaların yetkili servisi gibi hareket edip markaları zedelemektedirler. Bu da net olarak marka sahteciliğine girebilmektedir. TBMM bu sıkıntıların artması sebebiyle bir kanun tasarısını kabul etti. Tasarıya göre marka hakkına tecavüz edenler için hapis ya da para cezaları gelmektedir. Kanunla marka, marka, patent, coğrafi işaret, faydalı model ve geleneksel ürün adlarına ilişkin hakların korunması ve bu şekilde ekonomik ve teknolojik gelişimin hızlandırılması amaçlanmıştır. Kanuna göre; Marka sahibinin izni olmaksızın markayı veya ayırt edilemeyecek kadar benzerini kullanmak suretiyle markayı taklit etmek, markanın taklit edildiğini bildiği veya bilmesi gerektiği halde tecavüz yoluyla kullanılan markayı taşıyan ürün satmak, dağıtmak, ihraç etmek, ticari amaçla elde bulundurmak “marka hakkına tecavüz” sayılacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir