İnternet, sağladığı hızlı iletişim, bilgi paylaşımı ve bilgiye erişim kolaylığı sayesinde her geçen gün küresel çapta önem kazanan bir elektronik iletişim ağı olma yolunda gelişim göstermektedir. İnternetin bireysel kullanıcılar arasında bu denli yaygınlaşması, fikir ve sanat eserleri ile bilimsel çalışmaların internet ortamında kontrolsüz bir şekilde paylaşılması ve çoğaltılmasıyla telif hakkı sorununu da gündeme getirmiştir. Müzik, sinema, edebiyat, resim ve bilimsel eserlerin yanı sıra internet üzerinden paylaşımı ve kopyalanması son derece kolay olan video oyunları ve sanal gerçeklik uygulamaları alanında da telif hakkı ihlâlleri ile karşılaşılmaktadır.
Ülkemizde şahısların fikri emekleri ile oluşturdukları ürünler üzerinde sahip oldukları telif hakkı; 1956 yılında yürürlüğe giren Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ile güvence altına almış, 28/4/2008 tarihinde Bakanlar Kurulunca kabulüne karar verilen WIPO Telif Hakları Antlaşması(WCT) ile de uluslararası platforma taşınmıştır. Kanun güvencesi altına alınan telif hakkı, internet ortamında meydana gelen ihlallerin önlenmesine ve hukuki yaptırıma tabi tutulmasına da öncü olmuştur.
"Teklif Alın" butonuna tıklayarak, internetten kaldırtmak istediğiniz içeriklerle ilgili birkaç saat içerisinde teklif alabilirsiniz. Uzmanlarımız sizi arayacaktır.
Distile olarak 2010 yılındanbu yana online itibar yönetimi konusunda uzmanlanmış bir ajansız, kontrolü tekrar elinize almak için doğru yerdesiniz.
Size 24 saat içerisinde bir fiyat teklifi verebilmemiz için teklif formunu doldurmalısınız.
Kalıcı bir çözüm için yüzlerce kurum ve kişi tarafından güvenilen, kanıtlanmış sürecimizden yararlanın.
Telif hakkı ihlali ile karşılaşan eser ya da bağlantılı mal sahibi, suçun gerçekleştiği veya sonuçlarının meydana çıktığı yerin mahkemesine başvurarak savcılığa suç duyurusunda bulunur. Suç duyurusu üzerine 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu hükümleri gereğince Cumhuriyet savcısı, söz konusu eser ile ilgili el koyma koruma tedbirinin alınmasına yönelik işlemleri başlatır. Ayrıca 24 saat içinde hâkim onayının alınması takdirinde Cumhuriyet Savcılığı tarafından kanuna aykırı olarak çoğaltıldığı iddiasında bulunulan eserin çoğaltılmasıyla sınırlı olarak faaliyetin durdurulması kararı da verilebilir. Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu hükümleri gereği eser sahibi; eserinin internet ortamında illegal olarak çoğaltılması, yayılması ve umuma iletimi gibi durumlarda maddi zarara ve kâr kaybına uğradığı iddiasıyla maddi; eserin hukuka aykırı kullanımının eser sahibinin manevi haklarına zarar verdiği iddiasıyla manevi tazminat davası açma hakkına sahiptir.
İşte bu ve benzer durumlarda Distile sizlere verdiği danışmanlıkla zararınızı minimuma indirirken online ortamlarda hakkınızı koruyor. Monitör sistemi sayesinde Telif Hakkı Koruma çalışması yaparak, 7/24 eserinizi takip ve kontrol ediyor.