Bilişim hukuku çalışmaları ve 5651 sayılı kanun
Teknolojik gelişmeler ve internet iletişim araçlarının yaygınlaşmasıyla ortaya çıkan bilişim suçları kavramı son yıllarda karşımıza çıkan bir sorun halini aldı. Site engelleri, korsan, gizli görüntülerin yayınlanması veya asılsız haberler gibi birçok kavramın bilişim suçları kapsamında değerlendirildiğini biliyoruz. Ticaret hayatına zarar veren, telif haklarını ihlal eden, özel hayatın gizliliğine zarar veren ve ahlaki değerleri hiçe sayan girişimler internet ortamında bilişim suçları kapsamında değerlendiriliyor. Ülkemizde bu suçlarla mücadelede en çok karşımıza çıkan ve takipçilerimiz tarafından merak edilen konuların başında bilişim hukuku ve 5651 sayılı kanun geliyor
"Teklif Alın" butonuna tıklayarak, internetten kaldırtmak istediğiniz içeriklerle ilgili birkaç saat içerisinde teklif alabilirsiniz. Uzmanlarımız sizi arayacaktır.
Distile olarak 2010 yılındanbu yana online itibar yönetimi konusunda uzmanlanmış bir ajansız, kontrolü tekrar elinize almak için doğru yerdesiniz.
Size 24 saat içerisinde bir fiyat teklifi verebilmemiz için teklif formunu doldurmalısınız.
Kalıcı bir çözüm için yüzlerce kurum ve kişi tarafından güvenilen, kanıtlanmış sürecimizden yararlanın.
Bilişim Hukuku Nedir?
İnternet suçlarında mücadelede karşımıza çıkan bir kavram bilişim hukukudur. Bilişim hukuku elektronik ortam ve cihazlarda yayınlanan, üretilen ve saklanan bilgilerle ilgili sorunları ele alan bir hukuk türüdür. Günümüzde kullanılan elektronik ortamın internet oluşu, bilişim hukukunun internetle birlikte anılır olmasına neden olmuştur. İnsanların iletişimde kullandığı bu araçla ilgilenen, temel olarak bilgiyi ve iletişimi ele alan bilişim hukuku, dijital bilgileri ele alır ve genellikle “internet hukuku” adıyla bilinir. İnternette güvenlik yahut gizlilik gibi konular ve bu konularda işlenen suçlarla ilgili konulara çözüm bilişim hukuku tarafından bulunmaktadır.
5651 Sayılı Kanun Nedir?
5651 sayılı kanun, “internet ortamındaki yayınların düzenlenmesi ve bu yayınlar tarafından işlenen suçlarla mücadele” kanunu olarak tanımlanmaktadır. Bilişim suçlarıyla mücadelede bu kanuna ihtiyaç duyulmaktadır.
Bilişim Suçları Mağduruysanız
İnternette şahsınıza, şirketinize, firmanıza veya markanıza yönelik bir suç söz konusuysa yukarıda bahsettiğimiz kanunlar çerçevesinde bir destek hizmeti alabilirsiniz. Uluslar arası hukuk kurallarına hakim Distile Danışmanlık ekibinden yardım alarak hem hukuki hem de teknik inceleme hizmetlerinden yararlanabilirsiniz. Distile ekibi interneti 7 – 24 takip ederek sizi hedef alan suçlarla etkin bir şekilde mücadele etmektedir.
Çalışmalarımız hakkında bilgi almak ya da kaldırtmak istediğiniz içerikler konusunda teklif almak için:
+90 850 885 10 12