Telif hakkı ihlali dilekçesi

Telif hakkı ihlali dilekçesi

İnternet, yazılı, sesli veya görsel birçok eserin, yazılımın kolayca yayınlanabildiği ve eser sahiplerinin hedef kitleleriyle kolayca buluşabildiği bir ortam olarak, oldukça avantajlı bir alandır. Ticari dünyanın yavaş yavaş sanal dünyaya kaymasıyla önde gelen marka ve şirketler yatırımlarını internet ortamına daha fazla yöneltmeye başladı. İnterneti etkin olarak kullanan kişilerse pek çok esere internet aracılığıyla ulaşmayı tercih eder oldu. Durum böyle olunca, reel dünyada karşımıza çıkan fikir ve sanat hırsızlıkları, telif hakkı ihlalleri internet ortamına da taşınmaya başladı.

"Teklif Alın" butonuna tıklayarak, internetten kaldırtmak istediğiniz içeriklerle ilgili birkaç saat içerisinde teklif alabilirsiniz. Uzmanlarımız sizi arayacaktır.

Distile olarak 2010 yılındanbu yana online itibar yönetimi konusunda uzmanlanmış bir ajansız, kontrolü tekrar elinize almak için doğru yerdesiniz.

Size 24 saat içerisinde bir fiyat teklifi verebilmemiz için teklif formunu doldurmalısınız.

Kalıcı bir çözüm için yüzlerce kurum ve kişi tarafından güvenilen, kanıtlanmış sürecimizden yararlanın.

Hemen teklif alın

İnternette gezinti yapan milyonlarca kullanıcı birçok esere ücretsiz olarak kolayca ulaşabilmektedir. Bu durum ne yazık ki eser üzerinde emeği olan kişi ve kişilere maddi – manevi zarar olarak dönmektedir. Bu sorun karşısında ne yapacağını bilemeyen kullanıcılar, internette telif hakkı ihlali konusunda atılacak adımlar hakkında yardıma ihtiyaç duyabiliyorlar. Özellikle telif hakkı ihlali dilekçesinin nasıl hazırlanacağı, nereye başvuru yapılacağı internet dünyasının son yıllarda merak edilen konularından biri olmuştur. Bundan dolayı, kısaca telif haklarından ve ihlaller karşısında atılacak adımlardan kısaca söz etmek gerekiyor.

Kimler Telif Hakkı Kapsamına Girer?

Yazılımlar, sanat eserleri, televizyon yapımları, senaryolar, fikirler, buluşlar ve daha nicesi, bir düşünce ve emek sonucunda ortaya çıkmış eserlerdir. Bir eseri meydana getiren kişi veya kişiler eser üzerinde hak sahibidir ve yasalar çerçevesinde otomatik olarak korunma kapsamındadır.

Eser Sahibinin Hakları Nedir?

Üretilen içeriğin hak sahibi konumunda olan kişilerin yasa önünde maddi ve manevi hakları vardır. Eser sahipleri bu eserleri kaldırabilir, yayınlayabilir, çoğaltabilir ve üzerinde değişiklik yapabilir. Ülkemizde telif hakları, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında korunmaktadır.

Telif Hakları İhlalinde Neler Yapılır?

Eser sahiplerinin başvuru nedenine ve eserin içeriğine bağlı olarak, telif hakkı ihlali dilekçesi içeriği ve dava şekli değişiklik gösterebilir. Telif hakkı ihlal edilen kişi veya kuruluşlar karşı tarafa ceza ve hukuk davaları açabilir. İnternet ortamında telif hakkını korumak isteyenler, eğer istedikleri sonucu elde edemiyor veya yayınlanan eserlerin farklı internet sitelerinde tekrar ortaya çıkmasından rahatsız oluyorlarsa, profesyonel bir danışmanlık hizmeti alabilirler.

Distile Danışmanlık olarak, telif hakkı ihlalini internette engelleme konusunda profesyonel hizmetler sunuyoruz. Eserlerinizi korumak ve uğradığınız zararları bir an önce engellemek için bizimle iletişime geçebilirsiniz

Çalışmalarımız hakkında bilgi almak ya da kaldırtmak istediğiniz içerikler konusunda teklif almak için:

+90 850 885 10 12

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir