Google Maps’ten Olumsuz Yorumları Kaldırma Yöntemleri

Eğer işletmeniz Google Maps üzerinde yer alıyorsa, potansiyel müşterileriniz sizinle ilgili ilk kararını buradaki yorumlar üzerinden verecektir. Buradaki kötü yorumlar da kötü bir ilk izlenim demektir. Bu kötü yorumlar ister haklı bir sebeple, ister kasten yapılmış olsun, bu olumsuz yorumların sayısının artması işletmeniz için asla iyi bir haber değildir. Google bu yorumlar konusunda gerekli hassasiyeti gösteriyor olsa da, bazen sizin de hamleler yapmanız gereken durumlar oluşabilir. Peki Google Maps’ten olumsuz yorumları kaldırmak için hangi yöntemleri kullanabilirsiniz?

Olumsuz Google Maps Yorumlarını Kaldırma

Taciz, nefret söylemi, aldatıcı içerikler, yanlış bilgiler ve çok daha fazlası. Pek çok işletme ne yazık ki bu tarz olumsuz yorumlarla baş etmek zorunda kalıyor. Bu yorumların işletmeler ve potansiyel müşteriler arasında bir duvar olduğu düşünülürse, bunu mücadelesi edilmesi gereken bir durum olarak görmek de çok yanlış değil. Atılabilecek başlıca adımlar ise 4 grupta toplanabilir.

"Teklif Alın" butonuna tıklayarak, internetten kaldırtmak istediğiniz içeriklerle ilgili birkaç saat içerisinde teklif alabilirsiniz. Uzmanlarımız sizi arayacaktır.

Distile olarak 2010 yılındanbu yana online itibar yönetimi konusunda uzmanlanmış bir ajansız, kontrolü tekrar elinize almak için doğru yerdesiniz.

Size 24 saat içerisinde bir fiyat teklifi verebilmemiz için teklif formunu doldurmalısınız.

Kalıcı bir çözüm için yüzlerce kurum ve kişi tarafından güvenilen, kanıtlanmış sürecimizden yararlanın.

Hemen teklif alın

Olumsuz Yorumları Google’da “Uygunsuz” Olarak İşaretlemek

Eğer yapılan yorumların gerçekten Google politikalarına uygun olmadığını düşünüyorsanız, sırasıyla izlemeniz gereken adımlar şu şekilde: 

  • Google işletme profilinize giriş yapın,
  • Kaldırma istediğiniz yorumu bulun ve sağ üst köşede yer alan üç nokta simgesinden bu yorumu uygunsuz olarak işaretleyin,
  • Yorumu neden uygunsuz bulduğunuzu açıklayın.

Google’ın yapmış olduğunuz bu kaldırma talebine geri dönüşü genellikle 3 iş günü sürer. Fakat bu sürenin 2 haftaya kadar uzayabileceği de biliniyor. Ayrıca Google her yorum kaldırma talebine olumlu dönüş yapmıyor. Eğer talebiniz reddedilirse, başvurabileceğiniz başka yöntemler de var!

Olumsuz Yorum Yapmış Kullanıcılarla Doğrudan İletişim

Sizin bir işletme olarak her türlü olumsuz yorumu etraflıca değerlendirmeniz gerekir. Çünkü müşteriler şikayetlerinde haklı olabilir ve siz bu sorunu çözmedikçe olumsuz yorumlar almaya devam edebilirsiniz. Bu yüzden size yorum yapmış olan kişilerin sorunlarını anlayın ve bunları çözmeye çalışın. Eğer karşılıklı olarak yapıcı bir iletişim kurulursa, hem başka insanların sizin yapıcı yaklaşımınızı görmelerini sağlayacak artı itibar kazanabilir hem de olumsuz yorumların kaldırılmasını bu yorumun sahibinden kibarca talep edebilirsiniz. 

Hukuki Yollara Başvurmak

Eğer kullanıcıların işletmeniz için yaptığı yorumlar yasa dışı nitelikler taşıyorsa ya da iftira ve yalan haber içeriyorsa, o halde bu bir suç kapsamına girer ve size hukuki yollara başvurma hakkı verir. Hukuki yollara başvurmak genellikle olumlu sonuç alınan bir yöntem olsa da, pek çok işletme bu yöntemi tercih etmez. Çünkü bir işletmenin adının bir dava ile anılması iyi bir imaj yaratmaz. Ayrıca dava süreci uzun sürebilir ve arada geçen vakitte söz konusu olumsuz yorumlar işletmeye zarar vermeye devam edebilir.

Bir Dijital Ajansla Çalışmak

İnternetten içerik ve yorum kaldırma konusunda uzmanlaşmış olan bir profesyonel ajans Google Maps üzerindeki olumsuz yorumların kaldırılması için hızlı ve etkili çözümler sunabilir. Olumsuz yorumların kaldırılmasının yanı sıra, söz konusu olumsuz yorumların neden olduğu itibar kaybının geri getirilmesi de mümkündür. Müşteri memnuniyeti yaratmak için SEO ve online itibar yönetimi çalışmaları yapılarak olumsuz yorumların daha az görünmesi sağlanır. Ayrıca düzenli takip ve izleme sistemleri sayesinde olumsuz yorumlar anlık olarak tespit edilir ve hızlı müdahale edilen Google Maps üzerinden kaldırılır. 

Alanında 20 yılı aşkın sektör deneyimi ile Distile, Google Maps üzerindeki olumsuz yorumları kaldırır ve işletme itibarınızın korunmasına destek olur. Siz de hemen şimdi bu bağlantı üzerinden bize ulaşarak bir teklif alabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir